top of page
  • Foto del escritorOlga San Martino

Bones vacances



Aquest es l'últim Post de la temporada. Marxem de vacances!!!!

El Centre Mèdic San Martino, estarà tancat des de el dia 3 fins al 26 d'agost.

Tornem el dia 27.


I com a comiat d aquest curs laboral, us deixo unes reflexions sobre els beneficis de connectar amb la natura.


 

Les vacances d'estiu, que són més llargues que les altres, són una bona època per a poder gaudir de la vida a la natura, fora de la ciutat, i descobrír tos els seus beneficis.


Tips per a conectar amb la natura

1er. Entendre perquè es necessari fer ho.

Siguem conscients de la necessitat del contacte amb la naturalesa, doncs, la natura ens aporta nombrosos beneficis com: l'absència de contaminació, la tranquil·litat i el coneixement d'un entorn en què els nostres avantpassats han viscut durant segles. En certa manera és com tornar als orígens.


2on. Centrar-se en el contacte real amb la natura.

Hem de buscar l'espai natural més proper, (un parc, una muntanya, una platja deserta), seure i respirar. Tancar els ulls i sentir: les plantes, els arbres, les pedres, l'olor de les flors al nostre voltant....

Mirar l'entorn lentament i preguntar-nos: coneixem els arbres que ens envolten? Sabem quins son els animals que viuen a la zona? Quantes varietats de flors som capaços de distingir?

Es tracta de posar els cinc sentits en el lloc a on estem per sentir com la natura ens envolta i com ens acull.


3. Passejar descalç, tocar els arbres, mirar les flors, banyar-nos al riu o al mar

Si el terreny ens ho permet, caminem sobre la terra o la sorra o l'herba, sense sabates. Intentarem sentir a través del tacte, de la vista i l'olfacte.


4. Ser conscients dels beneficis per a la nostra salut.

  • Reducció de l'estrès i la fatiga mental: recuperem energia, millorem les nostres habilitats i tenim una ment més sana.

  • Disminució de la irritabilitat i l'agressivitat: som més capaços d'identificar les emocions, i podem potenciar les emociones positives més fàcilment.

  • Millora de l'autoestima i l'autocontrol: aquesta millora ens ajudarà a potenciar la nostra intel·ligència emocional, que ens ajuda a relacionar-nos amb els altres i amb nosaltres mateixos.

  • Millora de la imaginació i la sociabilitat: això ens ajuda a adaptar-nos millor, conèixer als altres i a millorar les relacions interpersonals.

Per acabar dir que al cap i a la fi, la naturalesa és un gran regal que molt sovint descuidem, però hem de saber trobar temps per estar-hi. És un regal, un privilegi i una manera molt agradable de millorar la nostra salut mental.


Bones vacances i bon estiu a totes i tots.

Esperem que el temps de descans i de desconnexió ens serveixi per recarregar les piles i tornar en plena forma.


Fins aviat.


Olga, Claudio, Eva, Jordina, M Jesús i Teresa.

Equip del Centre Mèdic San Martino

bottom of page